fbpx

6 hetes fotótanfolyam

Fotótanfolyamunk 2X6 hét alatt vezet be a fotózás világába. A fotós tanfolyam első hat hete alatt megismerkedsz majd a fényképezőgéped működésével felépítésével, a kompozíciós szabályokkal, képszerkesztéssel. Ma már elengedhetetlen, hogy a képi utómunkát is ismerd és tudd alkalmazni, ezért ezzel is hangsúlyosan foglalkozunk. De érteni fogsz a rendezvények, családi események megörökítéséhez is, miután elsajátítottad a rendszervakuk használatát. Sokan keresnek meg azzal, hogy saját termékét szeretné lefotózni és webshopon keresztül értékesíteni, így hát a tárgyfotó is bekerült a tananyagba. De nem feledkeztünk el arról sem, hogy utazni kedvelő tanítványaink, varázslatos képeken szeretnék megörökíteni azt a világot, amit látnak. Egyszóval megtanulod, ami a magabiztos gépkezeléshez elengedhetetlenül szükséges és ha kedvet kaptál, akkor jöhet a folytatás, a második hatos modul, ahol a sport, a természet, a makró, műtermi portré és más egyéb varázslatos világ vár még rád. Megtanítjuk a fényképezés alapjait, sőt még sokkal többet is... 

A fényképezéssel való ismerkedés csodálatos, kreativitással és felfedezéssel teli időszak. Éld át TE is!


Nézd meg mit mondtak a képzésről tanítványaink!

 
 

jelentkezem-gomb.jpg
  2x6 hetes fotós tanfolyamunkat választhatod hétvégi, esti, délelőtti vagy akár távoktatásos formában is!

Hétvégi fotótanfolyam

Az oktatás reggel 9-től délután 16 óráig tart, a hétvége egyik napján.
Reggel 9-től elmélet, ebédszünet és utána délután 13 órától gyakorlat.
Következő hétvégi képzés időpontja:
2023 május 13. - szombat- 9:00-16:00-óráig

Esti fotótanfolyam

Ebben az esetben hétköznap kedden este 18:00-tól elméleti képzés, este 21 óráig
Hétvégén az egyik napon gyakorlat, mely 3-4 órát vesz igénybe.
Esti 6 hetes képzés kezdési időpontja:
2023 április 12. - szerda - 18:00 - 21:00

Hétköznap délelőtti fotótanfolyam

 Az elméleti képzés csütörtökön délelőtt 9-12-ig tart. A gyakorlat másnap, pénteken 9-12-ig kerül megrendezésre.
ennek időpontjában lehet változás a fotózandó téma függvényében.
(pl. sportfotó, esti város...)
Hétköznap délelőtti képzés időpontja:
2023 április 13. - csütörtök - elméleti oktatás - 9:00-12:00

Távoktatás
Itt az elméleti órák tananyagát, az iskola oktatási portáljáról letölthető videók segítségével lehet elsajátítani, tetszőleges ütemben és időpontban. A gyakorlat hétvégén személyes jelenléttel zajlik.

A képzés díja: 75.000.-Ft

A nálunk végzett tanítványaink segítenek majd a döntésben!

 
 


jelentkezem-gomb.jpg
 

Mitől lesz ez a hat hetes fotós tanfolyam ilyen hatékony?

Fotó Art Fotósiskola Munka-Jegyzetfüzet- A fényképezőgép működésének elsajátítása után a fényképezés számos ágával megismertetünk: természetfotózás-állat-táj-makrófotózás, modell, tárgy, épület, éjszakai város, panoráma, sportfotózás és természetesen a képek utómunkájával is

-Több évtizedes oktatói tapasztalatokra építve, elkészítettünk, egy több mint 120 oldalas Munka-Jegyzetfüzetet, hogy hatékonyabb legyen a tanulás

- Fotótanfolyamunk gyakorlatorientált! Minden elméleti órához tartozik gyakorlati foglalkozás is, tehát 6 elmélet és 6 gyakorlat - 12 alkalom, összesen 39 óra.

- A gyakorlatokon az oktató mellett, mentor is segíti tanulóinkat

- Minden elméleti óra után képelemzést tartunk!

- A fotós tanfolyam ideje alatt díjmentesen, biztosítjuk a gyakorlatokhoz szükséges eszközöket pl: fotóállvány, makróközgyűrű, rendszervaku...

- Minden képzésünkhöz jár a teljes elméleti anyag, letölthető, videó formátumban!

- A műtermi gyakorlatokon 12 professzionális vaku, számtalan fényformáló és "sok-sok" rádióvezérlő áll rendelkezésre

- A tanfolyam végén fotókiállítást rendezünk tanulóinknak, melyen ünnepélyes keretek között - családtagok, barátok, ismerősök jelenlétében - átadjuk a hivatalosan is elismert Tanúsítványaikat


EXTRA AJÁNDÉK!

Tanítványainknak ajándékba adunk egy Microsoft 365 programcsomagot, 30 ezer forint értékben.

Fotósiskolánk hivatalosan bejelentett felnőttképző (nyilvántartási szám: B/2020/004047) így államilag elismert, hivatalos tanúsítványt kapsz a fotós tanfolyam végén. Ezzel a papírral igazolni tudod, hogy elvégezted a 6 hetes fotótanfolyamot. Fotós tanfolyamunk elvégzésével nem csak egy halom jegyzeted lesz, hanem azonnal használható tudást is szerzel. Tanfolyamra jelentkezésnél fontos, hogy az űrlap összes mezőjét valós adatokkal töltsd ki, hisz ez alapján tudjuk a hivatalos tanúsítványt kiállítani.

 jelentkezem-gomb.jpg

 👇 A fotós tanfolyam részletes tematikáját itt olvashatod el 👇
 A galériákban látható képeket tanítványaink készítették

Az első kezdő hatos modul

1. óra
Elmélet: Ez az óra segít megismerni a saját fotós felszerelésedet. A gyakorlat végére képes leszel akár teljesen manuális beállításban is használni a fényképezőgépedet, természetesen úgy, hogy jó képeket készítesz. Beszélünk az objektívekről, fajtáiról a látószög és a gyújtótávolság összefüggéseiről. Rekesz-zársebesség fogalmáról és hatásairól. Üzemmódokról, mikor melyiket használjuk és hogyan állítsuk be, hogy biztosan tökéletes képet kapjunk. Megtanítjuk a fénymérést és a hozzátartozó módokat. Beszélünk a hihetetlenül fontos színhelyességről és fehéregyensúlyról, és a hozzá tartozó speciális felszerelésekről. Egy olyan fontos technikát tanulsz meg már most, amivel egy képed sem lesz hibás a bemozdulásos életlenségtől, ez a reciprokszabály. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, a Nemzeti Színháznál lesz. Itt átveszünk minden beállítást üzemmódot, amit az elméleten tanultunk. Új perspektívákat és látószögeket tanulunk a gyakorlatban. Elméleti és gyakorlati oktató: Körber László Időtartam: 3 óra.

2. óra
Elmélet: Az egyik legfontosabb óránk a "Mitől kép a kép?". Ezen az órán a kompozíciós szabályok, szerkesztés, színek, dinamika lesz a témánk. Megtanulod az aranymetszési és harmadolási szabályokat. Súlypontok, arányok, vágások, harmadoló pont, pozitív, negatív átló. Ezután minden fotódnál alkalmazni fogod az itt tanultakat, és garantáltan más szemmel látod majd a világot. KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, Szentendrén. A fotós séta alatt, végig gyakoroljuk az összes elméletben tanult komponálási és vágási szabályokat. Elméleti és gyakorlati oktató: Hadnagy Tünde Időtartam: 3 óra.

3. óra
Elmélet: Ezen az órán kezdünk bele a műtermi technika világába. Témánk a helyes expozíció (fénymérés) hiperfokális távolság, mélységélesség, műtermi vakuk és fényformálók, a tárgyfotózás alapjai. Csillogó, tükröződő tárgyak, egyéni kompozíció, fénymérő és a műtermi eszközök használata, fényfestés. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, hétvégén műtermi tárgyfotózás az iskola digitális fotóműtermében. 4 műtermi helyszínen, 6-8 téma közös fotózása, a tárgyak fotózásához a fények közös beállítása. Mindenki megtanul gyakorlatba is kézi fénymérővel dolgozni! Fényforrások és fényformálók, speciális műtermi eszközök a gyakorlatban is. EXTRA: fényezőműhely :) Minden tanítványunknak biztosítjuk a profi műterem technikát a gyakorláshoz.
Elméleti és gyakorlati oktató: Kadosa Zoltán - Jamrik Vilmos. Időtartam: 3 óra.

4. óra
Elmélet és gyakorlat egyben: A fotósok a digitális technikával megnyerték maguknak a digitális utómunkát is. Ezen az órán a PHOTOSHOPPAL foglalkozunk. A RAW formátum ismertetése, előnyei, RAW konvertálás photoshoppal, képek átméretezése és a DPI, egyszerű vízszintezés, rajzvászon megnövelése, egyszerű keretek készítése. Utólagos whitebalance beállítás nem RAW képek esetében. Alapretus, zavaró foltok homogenizálása, szaturálás, színek kiemelése, kis színtan, egyszerű vízjel készítése, élesítés. A második délutáni PHOTOSHOP órán már a publikáció lesz a téma és a kiállításra való felkészülés. Szerkesztés, vágás, bemutatás, képfeldolgozás, sajtó, kiállítás, értékesítés. Akár laptopon is követhető! ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Oktató: Körber László Időtartam: 2x3 óra.

5. óra
Elmélet: Ezen az órán kezdünk foglalkozni a természetfotózással. Állatok fényképezése, portré, akció, részlet, évszakok, mozgás. Állatok és viselkedésük. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, a Budakeszi Vadasparkban. Időtartam: 3 óra.  Elméleti és gyakorlati oktató: Láng István

6. óra
Elmélet: A fotósoknál egy igazi "mumus" a rendszervakuk helyes használata. A gyakorlat után már neked ezzel sem lesz gondod. Az óra témája TTL -ITTL fénymérési mód, HSS, beállítási módok. Kulcsszám, villanási idő, derítő vaku és derítő lap. Portré, riport, esemény fotózás, rendszervaku használat. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL.Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, az oktatási központunkban. Gyakorlatban fogod megtapasztalni milyen egyszerűen lehet összehozni a különböző színhőmérsékletű fényeket. Átveszünk minden beállítási lehetőséget. Mindenki számára biztosítjuk a TTL profi vakut a gyakorláshoz. EXTRA: Megtanulod, hogy hogyan lehet nagyon kis helyen, egyszál vakuval címlapfotó minőségű képet készíteni egy modellről. Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Kadosa Zoltán - Jamrik Vilmos

jelentkezem-gomb.jpg

A nálunk végzett tanítványaink segítenek majd a döntésben!

 
 


Itt még nem állunk meg! Ha szeretnél tovább tanulni velünk, vár a következő 6 hét!

Olvasd el miről szól a fotótanfolyam folytatása, a második hatos modul!

7. óra
Elmélet: Mindenki szívesen fényképez nyaralás alkalmával, tájakat városokat, ezért megtanítjuk, hogyan lehetsz ebben is nagyon jó. Külső felvételek, részletek, éjszakai városképek, speciális optikák, évszakok, napszakok, „B” idő, többszörös expozíció. Ahogyan még sosem láttad "kék és arany". ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben és kora este, fotózás a belvárosban. Ezen a gyakorlaton is több olyan új technikát tanulsz, amivel még nem találkoztál. Hatalmas élmény lesz ez a gyakorlat is. A gyakorlatot a kékórás képekkel zárjuk. Mivel állványról fotózunk több témát is, ezért mindenki számára biztosítunk stabil, profi fotósállványt. Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Körber László

8. óra
Elmélet: Ezen az órán újra a műteremé lesz a főszerep, a portréfotózás lesz a témánk. Modell instruálása. Modellpózok. Perspektívák és objektívek a portréfotózásban. Megtanulod, hogy milyen hatásokat érhetsz el a világítással és a megválasztott látószöggel. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, vagy hétvégén az iskola műtermében modellfotózás 2 műtermi helyszínen, 2 profi fotómodellel. Megtanulod a fénymérést a modellfotózás esetében is. Megtanulod a háttérről, fényekkel leválasztani a modelledet. A három alapvilágításon túl két profi stílusban is kipróbálhatod magad. EXTRA: A HIGH-KEY és a LOW-KEY, biztosan elvarázsol. De szó lesz a kellékekről, a nézőpontról, az átkomponálási technikáról, vakuk pontos beállításáról és képkivágásról. Minden tanítványunknak biztosítjuk a profi műterem technikát a gyakorláshoz. Időtartam: 3 óra.
Elméleti és gyakorlati oktató: Kadosa Zoltán, Jamrik Vilmos

9. óra
Elmélet: Tájkép kompozíció, nézőpont megválasztása és hatása, felszerelés, kiegészítők. Időjárás évszak, napszak, színhőmérséklet, a gyújtótávolság szerepe. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, külső helyszínen tartjuk a tájfotó gyakorlatot. Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Láng István

10. óra
Elmélet: Ezen az órán egy nagyon izgalmas új témát tanítunk. A sportfotózás egy nagyon összetett, de a tanítványaink által nagyon kedvelt, sikerekben gazdag téma. Az óra témája a sportfotózás sajátosságai, képkivágás, mozgás dinamika, szükséges felszerelés, kiegészítők. EXTRA: 8 szuper technika, amivel te leszel a legjobb. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, vagy hétvégén. Sportfotózás a KINCSEM PARKBAN, HOKI, vagy KORCSOLYA, esetleg TORNAVERSENYEN. Minden tanítványnak biztosítjuk a fotózáshoz szükséges sajtómellényt. Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Hadnagy Tünde

11. óra
Elmélet: A természetfotós témát a makró fotózással zárjuk. A természetfotós makróképek mindig nagy sikert garantálnak. Ez egy olyan érdekes világ, amire senki sem számít elsőre. Foglalkozunk a mélységélességel történő téma kiemeléssel, megismered a közgyűrűt, fordítógyűrűt, makró előtétlencsét és a makróobjektíveket. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, vagy hétvégén. Makrófotózás a Füvészkertben. Minden tanítványunknak biztosítunk profi fotós állványt és makró eszközöket! Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Láng István

 
12. óra
Elmélet: Ismét egy teljesen új témát tanítunk. A panorámafotózás lehetőségei és alkalmazási területei. Panorámafotózás módszerei és eszközei. Speciális technikák és állványok állványfejek. A gyakorlat után hatalmas felbontású, gyönyörű panoráma képeket készítesz majd. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben. Panorámafotózás a belvárosban. A gyakorlathoz biztosítunk panoráma fejeket és profi állványokat. Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Böröczki Gábor

Vizsga-Kiállítás
 

jelentkezem-gomb.jpg

 
 

 

👇 Még nem tudtál dönteni, milyen fényképezőgépet válassz? - itt adunk egy kis segítséget hozzá, de ha mégsem sikerül dönteni,
tőlünk akár bérelhetsz is.
 👇

5-jotanacs

  

 


 

ajandek gomb

 Jelentkezz most!

Tájékoztatás: ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, és fizetési kötelezettséget von maga után, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló kormányrendelet hatálya alá tartozik, amely szerint elektronikus megrendelés esetén a megrendelő 15 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. A szerződéstől való elállás esetén kérünk egy lemondó nyilatkozatot, egy rövid e-mailben. Köszönjük!

Bejelentkezés

Keresés

  • icon Oktatás
  • icon Workshop

Felhasználói menü

Weboldlunk cookie-kat (sütiket) használ, a felhasználói élmény növelése érdekében. A sütikről és a teljes adatvédelmi nyilatkozatunkról itt olvashat bővebben: Az Ön személyes adatainak védelme.

Honlapunk tovább böngészésével elfogadja ezek használatát.